Du kan köpa frysta hängmörade detaljer, såväl som hela köttlådor. Vi erbjuder också Gourmet Grillkorv samt Hamburgare (100% kött) gjord på kött uteslutande från våra angusdjur.
Hållbart och omsorgsfullt uppfödda kor
Vi vet att vi producerar ett fantastiskt bra kött på ett sätt som gynnar både klimatet och naturen samtidigt som vi kan ge djuren ett riktigt bra liv.
Våra djur går ute året runt vilket leder till minskad klimat- och miljöpåverkan, en bra arbetsmiljö för oss och inte minst en naturlig och stressfri miljö för våra älskade kor.
Vi försöker även låta våra djur beta så länge som möjligt på året, ofta har vi gott om bete i december. Mellan januari och april, utfodrar vi med hösilage. Att djuren går ute hela året och betar för egen maskin, stora delar av året främjar klimatet dels genom minskade utsläpp vid skörd och utfodring, dels för att gräset växer och lagrar in kol i marken. Gissningsvis lagrar våra marker in mer kol än vad vår verksamhet släpper ut.
Kalvarna föds i april-maj utomhus. De får sedan gå tillsammans med sin mamma och den övriga flocken till de är ca 9-10 månader, då flyttar vi kon från gruppen så får kalven gå kvar med sin bekanta flock. Kon har då redan vant av kalven och verkar nöjd med att byta flock. Lugnt för oss, grannarna och korna.
Alla våra nötkreatur går i blandade flockar, även tjurarna. Enda undantaget är just innan betäckningssäsongen börjar samt direkt efter betäckningssäsongen, då får tjurarna klara sig med varandra och eventuella stutar. Våra djur är väldigt harmoniska och sociala och det tror vi till stor del beror på att de går i blandade flockar, utomhus. Ganska naturligt tycker vi.
Våra djur är uppfödda på enbart gräs och hösilage samt vitamin och mineraltillskott, vilket gör köttet väldigt smakrikt. Klimatsmart eftersom gräs lagrar in kol samtidigt som djuren får en bra balans i sitt fodersmältningssystem. Uppfödning på enbart gräs och hösilage tar lite längre tid, djuren växer saktare men djuren mår bra och köttet blir fantastiskt. Precis så som vi vill ha det.
Kort och gott, köttet du köper av oss är från långsamt uppfödda djur med noga utvalda gener för god köttkvalitet snarare än snabb tillväxt. Efter slakt hängmöras köttet ytterligare och ger en fantastisk smakupplevelse som du kan njuta av även om du inte är en professionell kock.